JS Vastgoed, aankoop makelaar Barendrecht


Heeft u al een eigen huis en wilt u een ander huis kopen? Dan is het belangrijk om te bepalen of u eerst uw huis gaat verkopen of al meteen een ander huis gaat kopen. Belangrijk is om in te schatten hoe lang u verwacht dat de verkoop van uw eigen huis duurt en hoe lang u eventuele dubbele lasten kunt én wilt dragen.

Goed om te weten

Als uw huis een hogere marktwaarde heeft dan uw huidige hypotheek, heeft uw huis overwaarde. Wanneer u uw huis verkoopt, kunt u deze overwaarde gebruiken voor de aankoop van een nieuw huis. U krijgt dan echter te maken met een overgangsperiode. U kunt namelijk pas de overwaarde gebruiken voor de aankoop van het nieuwe huis zodra het oude huis verkocht is. Om deze periode te overbruggen, kunt u gebruikmaken van een zogenoemde overbruggingsfinanciering, zie meer info aan de rechterkant van deze pagina.
Dit is een tijdelijke lening die afgelost wordt bij de verkoop van het oude huis. Na verkoop en aflossing van de overbruggingsfinanciering blijft alleen de hypotheek van het nieuwe huis over.
Het kan ook zijn dat uw huis bij verkoop minder waard is dan de hypotheek. U heeft dan een restschuld.

Kijk u ook eens hier op de site van vereniging eigen huis voor meer tips voor u als verkoper.

JS Vastgoed als verkoop of aankoopmakelaar Barendrecht en omstreken.
JS Vastgoed kan u bijstaan bij de verkoop van uw oude woning en de aankoop van uw nieuwe woning, bij verkoop werken wij op basis van No Cure No Pay en de aankoop van uw nieuwe woning kunt u bij ons onderbrengen voor een bedrag van € 999 exclusief BTW! Let er op dat dit een all in prijs is, dus u betaald bij ons geen extra provisie meer.

Uitgelicht

Social

Recent bekeken